Continurooster

Wij hanteren op ons IKC een continurooster. Dit betekent dat de kinderen tussen de middag op school blijven. Ze eten samen met de leerkracht en spelen met elkaar buiten.

Wij vinden het essentieel dat er tijdens het buitenspelen goed toezicht is. Wij hebben hier een duidelijke visie op. Om die reden surveilleren er altijd meerdere leerkrachten buiten. In de middagpauze aangevuld met geschoolde overblijfkrachten en/ of  pedagogisch medewerkers. Kinderen weten dat ze altijd terecht kunnen bij een surveillant. Mochten er problemen ontstaan tussen kinderen onderling, dan is het ons doel om dit gelijk op te lossen. We vinden het belangrijk dat kinderen zich, na een conflict in de pauze, weer prettig voelen in de klas. Indien nodig worden ouders op de hoogte gebracht.