Continurooster

Wij hanteren op ons IKC een continurooster op de maandag, dinsdag en donderdag voor de groepen 1 t/m 8 en op vrijdag voor de groepen 5 t/m 8. Op woensdag zijn alle kinderen om 12.15 uur vrij en de groepen 1 t/m 4 ook op vrijdagochtend vanaf 11.45 uur.
Op de dagen van het continurooster blijven de kinderen tussen de middag op ons IKC. Ze eten samen met de leerkracht in de groep en spelen met elkaar buiten.

Wij vinden het essentieel dat er tijdens het buitenspelen goed toezicht is. Wij hebben hier een duidelijke visie op. Om die reden surveilleren er altijd meerdere teamleden buiten. Kinderen weten dat ze altijd terecht kunnen bij een surveillant. Mochten er problemen ontstaan tussen kinderen onderling, dan is het ons doel om dit gelijk op te lossen. We vinden het belangrijk dat kinderen zich, na een conflict in de pauze, weer prettig voelen in de groep. Indien nodig worden ouders op de hoogte gebracht.