Ziekmelden

Ziek en absent melden van kinderen via Parro
Hoe?:
Waar: u vindt dit item onder tabblad groepen.
1. Kies de reden voor de absentie. Ziek of bv. dokter- of tandartsbezoek. Geef aan wanneer je kind afwezig is. Je hebt de keuze voor vandaag, morgen of een andere dag.
2. Kies een tijd. Afhankelijk van de reden voor absentie kan het zijn dat je kind een hele dag of maar een dagdeel weg is, hier kun je dit aangeven.
3. Geef een toelichting. Deze stap is optioneel, je kunt hem overslaan door rechtsboven op de knop Overslaan te klikken.
4. Controleer en verstuur de absentie. Je krijgt hier een samenvatting van je melding te zien. Klopt er iets niet? Dan kun je dit nog aanpassen door met de pijl linksboven terug te gaan naar de stap die je wil veranderen. Klopt het wel? Dan kun je de absentie versturen door rechtsboven op de knop Verstuur te klikken. Je absentie is nu verstuurd.

Zijn leerlingen zonder melding afwezig, dan neemt de leerkracht of administratief medewerker contact met thuis op.

Opvang
Indien uw kind naar de opvang gaat, krijgt u een telefoonnummer waarmee u uw kind kunt afmelden in verband met ziekte of afwezigheid.